Computer-Arena.ro | Stiri Software Revista IT online. Sectiunea de download va propune cele mai noi drivere, jocuri demo si programe utile gratuite. https://computer-arena.ro/Stiri/Software/ Fri, 29 Mar 2024 05:58:39 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management ro-ro Mai multa viteza si stabilitate in noua versiune 11.10 a browser-ului Opera https://computer-arena.ro/Stiri/Software/mai-multa-viteza-si-stabilitate-in-noua-versiune-1110-a-browser-ului-opera.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/mai-multa-viteza-si-stabilitate-in-noua-versiune-1110-a-browser-ului-opera.html Opera SoftwareAvand numele de cod Barracuda, noua versiune Opera 11.10 a fost finalizata si este acum disponibila atat pentru platformele Windows siĀ  Mac OS X, cat si pentru Linux.

Browser-ul foloseste o versiune imbunatatita a motorului de randare Presto (2.8.131) si include upgrade-uri substantiale pentru functii proprietare precum Speed Dial si Opera Turbo.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Tue, 12 Apr 2011 07:02:24 +0000
Opera lanseaza Opera Mini 6 si Opera Mobile 11 https://computer-arena.ro/Stiri/Software/opera-lanseaza-opera-mini-6-si-opera-mobile-11.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/opera-lanseaza-opera-mini-6-si-opera-mobile-11.html Opera logoLa scurt timp dupa lansarea de catre Microsoft a browser-ului Internet Explorer 9, competitori precum Mozilla si Opera se intrec parca in anunturi si lansari de noi produse.

Astfel, Opera Software lanseaza astazi propria ofensiva pe piata browserelor anuntand versiuni noi pentru doua dintre cele mai populare produse ale sale: Opera Mini si Opera Mobile. Acestea sunt destinate unei largi plaje de dispozitive de la telefoanele bazate pe Java sau Backberry si pana la tablete si smartphone-uri ce folosesc sisteme de operare precum: Android, Symbian sau chiar Windows 7. Nici mai rarele device-uri MeeGo sau Maemo n-au fost neglijate, acestea beneficiind acum de toate functionalitatile Opera.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Tue, 22 Mar 2011 10:31:38 +0000
Firefox 4 pentru dispozitive mobile a ajuns in stadiul RC https://computer-arena.ro/Stiri/Software/firefox-4-pentru-dispozitive-mobile-a-ajuns-in-stadiul-rc.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/firefox-4-pentru-dispozitive-mobile-a-ajuns-in-stadiul-rc.html Mozilla Firefox logoDesi in ultima perioada a lucrat intens la dezvoltarea versiunii 4 a browser-ului Firefox pentru sistemele desktop, Mozilla nu a uitat de fratele mai mic al acestuia dedicat dispozitivelor mobile, Firefox 4 for Mobile fiind deja publicat in versiune RC (Release Candidate).

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Tue, 22 Mar 2011 08:40:22 +0000
Microsoft a lansat Internet Explorer 9 https://computer-arena.ro/Stiri/Software/microsoft-a-lansat-internet-explorer-9.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/microsoft-a-lansat-internet-explorer-9.html Internet Explorer 9Microsoft a reusit sa-si tina promisiunea facuta si a lansat noua versiune a browserului Internet Explorer in primul trimestru al acestui an. Noile optiuni si functionalitati adaugate incearca sa recupereze diferentele de compatitibilitate cu standardele Web, principalii competitori precum Chrome sau Firefox fiind mai tot timpul cu un pas inainte.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Wed, 16 Mar 2011 08:40:04 +0000
Microsoft a lansat aplicatia OneNote pentru iPhone. Deocamdata gratuit. https://computer-arena.ro/Stiri/Software/microsoft-a-lansat-aplicatia-onenote-pentru-iphone-deocamdata-gratuita.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/microsoft-a-lansat-aplicatia-onenote-pentru-iphone-deocamdata-gratuita.html Microsoft logoLa scurt timp dupa lansarea aplicatiei OneNote pentru terminalele bazate pe sistemul de operare Windows 7, compania Microsoft a anuntat disponibilitatea acesteia si pentru utilizatorii de iPhone.

Daca inca nu ati aflat ce poate face aceasta aplicatie, trebuie sa stiti ca OneNote va permite sa aveti un control total asupra insemnarilor si a notitelor dumneavoastra digitale, organizandu-va astfel mult mai eficient timpul si activitatile de zi cu zi.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Wed, 19 Jan 2011 08:09:24 +0000
Browserul Google Chrome renunta la codecurile H.264 in favoarea WebM Video https://computer-arena.ro/Stiri/Software/browserul-google-chrome-renunta-la-codecurile-h264-in-favoarea-webm-video.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/browserul-google-chrome-renunta-la-codecurile-h264-in-favoarea-webm-video.html

Google Chrome Browser logoAtentand direct la suprematia Apple si Microsoft care detin mai multe patente asociate codecului video H.264, Google a anuntat ca planuieste ca viitoarele versiuni ale browser-ului Chrome sa renunte la acesta in favoarea noului standard WebM achizitionat in 2009 si relansat anul trecut in varianta open source.

Product Managerul Google Mike Jazayeri a declarat pe blog ca in cateva luni, browserul Chrome va folosi pentru redarea clipurilor video codecurile video WebM si Theora si ca va renunta la suportul pentru formatele H.264.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Thu, 13 Jan 2011 09:05:40 +0000
S-a lansat versiunea 11.00 a browser-ului Opera https://computer-arena.ro/Stiri/Software/s-a-lansat-versiunea-1100-a-browser-ului-opera.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/s-a-lansat-versiunea-1100-a-browser-ului-opera.html Opera Browser logoParca pentru a fi in ton cu apropiatele sarbatori de de iarna, compania norvegiana ce dezvolta browser-ului Opera a anuntat disponibilitatea versiunii 11.00 a popularului pachet software. Iubitorii acestui browser au de ce sa se bucure, acesta primind din partea dezvoltatorului numeroase imbunatatiri menite sa faca mai usoara navigarea online.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Thu, 16 Dec 2010 08:16:55 +0000
Din 7 Decembrie vom putea juca noul "Bejeweled 3" de la PopCap https://computer-arena.ro/Stiri/Software/din-7-decembrie-vom-putea-juca-noul-qbejeweled-3q-de-la-popcap.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/din-7-decembrie-vom-putea-juca-noul-qbejeweled-3q-de-la-popcap.html

PopCap Games logoAu trecut nu mai putin de 6 ani de cand compania producatoare de jocuri video PopCap Games a lansat indragitul titlu Bejeweled 2, joc ce a reusit sa devina in scurt timp unul dintre cele mai populare printre jucatorii de orice varsta.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Wed, 03 Nov 2010 17:05:41 +0000
Microsoft Windows Phone 7 se va lansa pe 11 octombrie https://computer-arena.ro/Stiri/Software/microsoft-windows-phone-7-se-va-lansa-pe-11-octombrie.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/microsoft-windows-phone-7-se-va-lansa-pe-11-octombrie.html Microsoft logoConform unei postari pe site-ul propriu, Microsoft anunta ca lansarea noului sistem de operare Windows Phone 7 va avea loc la New York in data de 11 octombrie.

Odata cu aparitia alternativelor precum iPhone de la Apple, BlackBerry sau a smartphone-urilor ce folosesc noul sistem de operare Android de la Google, compania Microsoft a pierdut o cota importanta de piata, astfel ca odata cu aceasta noua versiune Windows Phone 7 spera sa-si recastige pozitia fruntasa din clasament. ]]> administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Mon, 04 Oct 2010 09:12:11 +0000 Google Chrome 6 - mai multa viteza si interfata simplificata https://computer-arena.ro/Stiri/Software/google-chrome-6-mai-multa-viteza-si-interfata-simplificata.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/google-chrome-6-mai-multa-viteza-si-interfata-simplificata.html

Google Chrome logoOdata cu implinirea varstei de 2 ani, Google Chrome a primit cadou din partea dezvoltatorilor o noua versiune stabila, mai rapida si restilizata grafic.

Desi poate parea aproape imposibil, Google a reusit sa simplifice si mai mult celebra interfata minimalista a browser-ului, acest lucru obtinandu-se prin combinarea a doua meniuri intr-unul singur si reducerea numarului de butoane de control la unul multifunctional.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Sat, 04 Sep 2010 08:34:24 +0000