Computer-Arena.ro | Prima Pagina Revista IT online. Sectiunea de download va propune cele mai noi drivere, jocuri demo si programe utile gratuite. https://computer-arena.ro/ Fri, 29 Mar 2024 05:10:00 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management ro-ro Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica Cluj – Napoca anunta pentru perioada 9-20 mai, Editia a XI-a a evenimentului ElectroTech https://computer-arena.ro/Stiri/Comunicate-de-presa/organizatia-studentilor-din-universitatea-tehnica-cluj-napoca-anunta-pentru-perioada-9-20-mai-editia-a-xi-a-a-evenimentului-electrotech.html https://computer-arena.ro/Stiri/Comunicate-de-presa/organizatia-studentilor-din-universitatea-tehnica-cluj-napoca-anunta-pentru-perioada-9-20-mai-editia-a-xi-a-a-evenimentului-electrotech.html ElectroTechOrganizatia Studentilor din Universitatea Tehnica Cluj – Napoca anunta pentru perioada 9-20 mai,  Editia a XI-a a evenimentului ElectroTech, eveniment din cadrul Festivalului Universitatii Tehnice.

Scopul acestui proiect este sa creeze o punte de cunostinţe, comunicare intre companii de top din domeniul tehnic si studenţii facultatilor de profil.   Companiile invitate au ocazia de a-si prezenta activitatea, pot participa la un dialog deschis cu studentii si au sansa de a selecta pe cei mai buni in vederea unei colaborari ulterioare. Totodata studentii pot intra in contact direct cu liderii de piata din domeniu, avand astfel acces  la cele mai noi informatii si descoperiri, expuse de profesionistii domeniului. Nu in ultimul rand, acestia pot avea sansa de a fi alesi pentru efectuarea unui stagiu complet de practica.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Comunicate de presa Wed, 04 May 2011 10:49:58 +0000
Facilitati EDI (Exchange Data Interface) integrate in SocrateOpen ERP https://computer-arena.ro/Stiri/Comunicate-de-presa/facilitati-edi-exchange-data-interface-integrate-in-socrateopen-erp.html https://computer-arena.ro/Stiri/Comunicate-de-presa/facilitati-edi-exchange-data-interface-integrate-in-socrateopen-erp.html BIT SoftwareBrasov, 04.05.2011 - Tendinta actuala in materie de standardizare si eficientizare a schimburilor comerciale, din dorinta de a unifica multitudinea de formate a documentelor operationale utilizate de agentii economici conform unui standard international, o reprezinta comunicarea prin EDI (exchange data interface).

Solutia ERP/CRM open source de la BITSoftware, SocrateOpen, pune la dispozitia utilizatorilor un mecanism flexibil si usor de utilizat, pentru transferul de date (documente) intre doua sisteme, bazat pe standardul EDI. Tranzactiile intre companii devin astfel mult mai rapide si mai sigure decat transferul clasic al documentelor pe suport hartie. Consumul de resurse scade, in special in activitatile neaducatoare de plus-valoare.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Comunicate de presa Wed, 04 May 2011 09:17:29 +0000
Pe 6 si 7 mai, in Capitala, 250 de liceeni si studenti din 38 de tari se intrec in roboti si tehnologie IT https://computer-arena.ro/Stiri/Comunicate-de-presa/pe-6-si-7-mai-in-capitala-250-de-liceeni-si-studenti-din-38-de-tari-se-intrec-in-roboti-si-tehnologie-it.html https://computer-arena.ro/Stiri/Comunicate-de-presa/pe-6-si-7-mai-in-capitala-250-de-liceeni-si-studenti-din-38-de-tari-se-intrec-in-roboti-si-tehnologie-it.html LUMINA - Institutii de InvatamantTehnologia viitorului transpusa prin sisteme IT si lupte intre robotei, la cea de-a 9-a editie a Concursului International de Proiecte Informatice - INFOMATRIX.

Bucuresti, 2 mai 2011: 250 de liceeni si studenti, organizati in echipe din 38 de tari sunt asteptati sa concureze intre 5 si 9 mai a.c. in campusul International School of Bucharest (soseaua Gara Catelu nr. 1R), in etapa finala a Concursului International de Proiecte IT InfoMatrix 2011, organizat de LUMINA Institutii de invatamant in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.  Astfel, cea de-a 9-a editie a InfoMatrix se va termina printr-o ultima evaluare a 126 de proiecte finaliste (25 romanesti si 101 internationale), de catre un juriu de specialitate si prin prezentarea acestora publicului larg, in cadrul unei expozitii care va avea loc pe 6 si 7 mai a.c., intre orele 11:00 si 19:00.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Comunicate de presa Mon, 02 May 2011 09:14:16 +0000
Mai multa viteza si stabilitate in noua versiune 11.10 a browser-ului Opera https://computer-arena.ro/Stiri/Software/mai-multa-viteza-si-stabilitate-in-noua-versiune-1110-a-browser-ului-opera.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/mai-multa-viteza-si-stabilitate-in-noua-versiune-1110-a-browser-ului-opera.html Opera SoftwareAvand numele de cod Barracuda, noua versiune Opera 11.10 a fost finalizata si este acum disponibila atat pentru platformele Windows si  Mac OS X, cat si pentru Linux.

Browser-ul foloseste o versiune imbunatatita a motorului de randare Presto (2.8.131) si include upgrade-uri substantiale pentru functii proprietare precum Speed Dial si Opera Turbo.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Tue, 12 Apr 2011 07:02:24 +0000
Team Group lanseaza kit-urile de memorii Xtreem LV cu frecvente de 1600 MHz si 2133 MHz https://computer-arena.ro/Stiri/Hardware/team-group-lanseaza-kit-urile-de-memorii-xtreem-lv-cu-frecvente-de-1600-mhz-si-2133-mhz.html https://computer-arena.ro/Stiri/Hardware/team-group-lanseaza-kit-urile-de-memorii-xtreem-lv-cu-frecvente-de-1600-mhz-si-2133-mhz.html Team Group logoJucatorii impatimiti, entuziastii si overclockerii pasionati au primit o veste excelenta din partea producatorului de memorii Team Group care a lansat pe piata noile kit-uri de memorii dual si triple-channel Xtreem LV.

Noile module pot opera la frevente de 1600 MHz sau 2133 MHz cu latente 6-8-8-24 si respectiv 9-11-9-27.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Hardware Thu, 07 Apr 2011 17:00:15 +0000
Opera lanseaza Opera Mini 6 si Opera Mobile 11 https://computer-arena.ro/Stiri/Software/opera-lanseaza-opera-mini-6-si-opera-mobile-11.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/opera-lanseaza-opera-mini-6-si-opera-mobile-11.html Opera logoLa scurt timp dupa lansarea de catre Microsoft a browser-ului Internet Explorer 9, competitori precum Mozilla si Opera se intrec parca in anunturi si lansari de noi produse.

Astfel, Opera Software lanseaza astazi propria ofensiva pe piata browserelor anuntand versiuni noi pentru doua dintre cele mai populare produse ale sale: Opera Mini si Opera Mobile. Acestea sunt destinate unei largi plaje de dispozitive de la telefoanele bazate pe Java sau Backberry si pana la tablete si smartphone-uri ce folosesc sisteme de operare precum: Android, Symbian sau chiar Windows 7. Nici mai rarele device-uri MeeGo sau Maemo n-au fost neglijate, acestea beneficiind acum de toate functionalitatile Opera.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Tue, 22 Mar 2011 10:31:38 +0000
Firefox 4 pentru dispozitive mobile a ajuns in stadiul RC https://computer-arena.ro/Stiri/Software/firefox-4-pentru-dispozitive-mobile-a-ajuns-in-stadiul-rc.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/firefox-4-pentru-dispozitive-mobile-a-ajuns-in-stadiul-rc.html Mozilla Firefox logoDesi in ultima perioada a lucrat intens la dezvoltarea versiunii 4 a browser-ului Firefox pentru sistemele desktop, Mozilla nu a uitat de fratele mai mic al acestuia dedicat dispozitivelor mobile, Firefox 4 for Mobile fiind deja publicat in versiune RC (Release Candidate).

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Tue, 22 Mar 2011 08:40:22 +0000
Microsoft a lansat Internet Explorer 9 https://computer-arena.ro/Stiri/Software/microsoft-a-lansat-internet-explorer-9.html https://computer-arena.ro/Stiri/Software/microsoft-a-lansat-internet-explorer-9.html Internet Explorer 9Microsoft a reusit sa-si tina promisiunea facuta si a lansat noua versiune a browserului Internet Explorer in primul trimestru al acestui an. Noile optiuni si functionalitati adaugate incearca sa recupereze diferentele de compatitibilitate cu standardele Web, principalii competitori precum Chrome sau Firefox fiind mai tot timpul cu un pas inainte.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Software Wed, 16 Mar 2011 08:40:04 +0000
O aplicatie Android legitima a fost virusata pentru a trimite mesaje SMS catre numere cu suprataxa https://computer-arena.ro/Stiri/Securitate/o-aplicatie-android-legitima-a-fost-virusata-pentru-a-trimite-mesaje-sms-catre-numere-cu-suprataxa.html https://computer-arena.ro/Stiri/Securitate/o-aplicatie-android-legitima-a-fost-virusata-pentru-a-trimite-mesaje-sms-catre-numere-cu-suprataxa.html Google AndroidVremurile in care telefoanele mobile erau trecute cu vederea de catre hackeri incep sa apuna. Symantec a descoperit o aplicatie modificata de catre persoane rau intentionate pentru ca aceasta sa trimita mesaje text fara stirea utilizatorului. Programul cu pricina se numeste Steamy Window, iar vinovati pentru alterarea lui sunt niste hackeri chinezi.

Oferit gratuit precum majoritatea aplicatiilor pentru sistemul de operare Android, Steamy Window a fost descarcat de pe Internet si infectat intentionat cu un troianul de tip backdoor - "Android.Pjapps". Ulterior, aplicatia a fost re-lansata pe un site neverificat cu aplicatii Android si astfel utilizatorii neavizati au ajuns sa-l descarce si sa-l instaleze de bunavoie pe propriile smartphone-uri. ]]> administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) Securitate Sun, 06 Mar 2011 07:58:24 +0000 Adobe Photoshop celebreaza luna aceasta implinirea varstei de 21 de ani https://computer-arena.ro/Stiri/IT/adobe-photoshop-celebreaza-luna-aceasta-implinirea-varstei-de-21-de-ani.html https://computer-arena.ro/Stiri/IT/adobe-photoshop-celebreaza-luna-aceasta-implinirea-varstei-de-21-de-ani.html Adobe Photoshop logoNascut spre sfarsitul anilor '80, Photoshop a devenit in timp un exemplu demn de urmat de catre toti producatorii de software, reputatia castigata in tot acest timp crescand aproape exponential odata cu lansarea fiecarei versiuni noi.

Thomas Knoll, parintele Photoshop, a pregatit pentru teza de doctorat un mic program cu ajutorul caruia se puteau procesa imagini digitale. Acesta a evoluat in timp si imediat a atras atentia lui John Knoll, fratele lui Thomas si angajat al studiourilor George Lucas' Industrial Sound & Magic'. Acesta a decis sa se alature dezvoltarii programului si astfel, in 1988 a luat nastere ImagePro, un soft cu totul schimbat si imbunatatit substantial.

]]>
administrator@computer-arena.ro (Computer-Arena.ro) IT Sun, 27 Feb 2011 07:26:57 +0000