Banner
Solutiile implementate de BRINEL in cadrul grupului EnergoBit au crescut cu 50% productivitatea personalului IT
Vineri, 25 Iunie 2010 12:44   

TAG-uri: Brinel

BRINEL logoCluj, 24 iunie 2010 - Integratorul de solutii informatice BRINEL anunta finalizarea proiectului de eficientizare a sistemului informatic din cadrul grupului EnergoBit, prin inlocuirea infrastructurii IT bazate pe Linux cu solutii dedicate Microsoft. Implementata pentru a imbunatati securitatea interna si posibilitatile de comunicare intre angajatii companiei, noua platforma implica o gestionare simplificata a proceselor IT, dar si o crestere a productivitatii angajatilor, inclusiv a celor mobili. Noua infrastructura a fost construita pe Microsoft Windows Server 2008 (cu serviciile Active Directory), Microsoft Exchange Server si System Center Configuration Manager (SCCM). Pe langa cresterea gradului de securitate si indeplinirea standardelor pentru certificari si auditari, un alt beneficiu important al solutiilor implementate vizeaza reducerea substantiala a timpului dedicat serviciilor de suport IT. Din momentul recepţionarii soluţiei, personalul IT estimeaza o crestere semnificativa a productivitaţii, de aproximativ 50% in cazul sarcinilor administrative, de mentenanţa si intervenţii solicitate de utilizatori, inclusiv in cazul unor situaţii neprevazute.

”Noua platforma a imbunatatit foarte mult comunicarea in siguranta in interiorul si exteriorul companiei. Oamenii se bazeaza pe sistemele pe care le punem la dispozitia lor, au incredere in instrumentele si dispozitivele pe care le folosesc, in timp ce departamentul IT&C administreaza mult mai usor tot acest sistem integrat”, a declarat Raul Gadola, Director IT&C EnergoBit.
Potrivit specialistilor implicati in proiect, una dintre provocarile acestuia a constat in pastrarea unor echipamente (serverele si unele computere fiind upgradate), fara a fi necesare investiţii majore in hardware. Procesoarele si dispozitivele de stocare au fost aduse la un standard care sa permita livrarea unor servicii IT de cea mai buna calitate, fiind astfel implementata o infrastructura compatibila server-staţie de lucru, cu un sistem integrat de securitate.

”Competitivitatea companiilor depinde de accesul la tehnologie, aceasta realitate aplicandu-se si in cazul grupului EnergoBit. Avand 400 de angajati activi atat in cadrul companiei, cat si pe teren, specialistii IT au identificat necesitatea realizarii unei infrastructuri moderne de mesagerie, dar si a unui sistem care sa permita evidenta si administrarea centralizata a resurselor tehnologice hardware si software”, a declarat Marcel Borodi, CEO Brinel. ”Odata ce aceste obiective au fost setate, propunerea si implementarea solutiilor aflate in portofoliul BRINEL au venit ca un pas firesc, migrarea la serverele Microsoft fiind realizata cu succes. BRINEL este Microsoft Gold Certified Partner for Advanced Infrastructure, parteneriat ce ne ofera acces la tehnologii de top”.

Proiectul implementat de BRINEL in cadrul grupului EnergoBit reflecta interesul din ce in ce mai mare al companiilor pentru solutii IT care sa contribuie la cresterea productivitatii angajatilor si reducerea costurilor. Printre principalele probleme tehnice cu care organizatiile se confrunta astazi, se numara: lipsa unui sistem de protectie de baza, incapacitatea serverelor de a mai face fata solicitarilor angajatilor, pierderea unor documente sau comunicari, administrarea retelei cu greutate, cu un consum mare de timp si implicit solicitarea la maxim a angajatilor IT, nevoiti sa raspunda unei game variate de cereri. Existente si in cadrul EnergoBit pana la implementarea noilor solutii, aceste probleme au fost eliminate odata cu realizarea noii infrastructuri, bazata pe servere Microsoft.

Despre BRINEL

Fondata in 1991 in Cluj-Napoca, compania BRINEL ofera, cu acoperire nationala, sisteme si soluţii informatice de top, prin integrarea de software, servicii si echipamente IT&C. Competentele si experienta echipei BRINEL sunt in continua crestere, acoperind nevoile ridicate de profesionalism ale acestui domeniu. Parteneriatele strategice incheiate cu lideri IT, precum HP, Microsoft, Cisco, Oracle, IBM si Intel, asigura dezvoltarea unei oferte complete de produse si servicii competitive, bazate pe cele mai inalte competente si tehnologii. Pentru mai multe informatii, vizitati www.brinel.com.

Despre EnergoBit
Energobit este un grup de  firme – Energobit Group, EnergoBit, EnergoBit Prod, Energocom, Energolux, EnergoBit-Schreder Lighting, EnergoBit Control Systems si Semco Project -, ce are sediul central in Cluj-Napoca si sucursale in Bucuresti, Brasov, Bacau si Constanta. Cu o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro, grupul ofera solutii complete in domeniul electric pentru orice obiectiv care necesita alimentarea cu energie electrica, de la relevarea in teritoriu pana la proiectarea in detaliu a instalatiilor de distributie a energiei electrice, de la obţinerea avizelor pana la executia propriu-zisa a lucrarilor.Adauga acest articol in reteaua ta de socializare favorita:
 
 

Review-uri Computer-Arena.ro

Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Introducere: Viata unui gamer nu este intotdeauna usoara, iar posibilitatea achizitionarii device-urilor atat de necesare acestei pasiuni este de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Producatorii de console si accesorii pentru gaming ...
0 Comentarii 14720 Accesari

Topuri Computer-Arena.ro

Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Incepand de saptamana viitoare intreaga comunitate IT, precum si jurnalistii de specialitate vor avea ochii atintiti asupra evenimentului IDF (Intel Developer Forum) organizat anul acesta la San Francisco. Desi nu dureaza decat trei zile (Luni, Marti ...
0 Comentarii 40333 Accesari

Cel mai citit articol (7 zile)

Informatie indisponibila momentan