Banner
Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Duminică, 06 Februarie 2011 00:00   
Index articol
Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Prezentare Generala
Design si Constructie
Caracteristici si Specificatii
Functionalitate
Functii Speciale
Concluzii Finale
Toate paginile

TAG-uri: gamepad | Genius | review

Introducere:Genius Wireless Grandis 12V

Viata unui gamer nu este intotdeauna usoara, iar posibilitatea achizitionarii device-urilor atat de necesare acestei pasiuni este de cele mai multe ori extrem de costisitoare.

Producatorii de console si accesorii pentru gaming sunt permanent intr-o lupta deschisa pentru a oferi cele mai noi si mai intense experiente de gameplay, uitand parca de faptul ca sunt si utilizatori cu bugete relativ limintate.

Din fericire pentru acestia, exista si companii care incearca sa umple golul de pe piata si care au in oferta diverse modele de accesorii precum volane, gamepad-uri, joystick-uri, mausi si chiar tastaturi speciale pentru gaming.

Un astfel de dispozitiv este si modelul Genius Wireless Grandias 12V, un gamepad ale carui atuuri si/sau slabiciuni vi le vom dezvalui in cele ce urmeaza.


Prezentare generala

Produs:                     Genius Wireless Grandias 12V
Pret aproximativ:     100 RON
Pagina web:             GENIUS

Genius nu s-a remarcat niciodata prin niste produse care sa concureze direct cu cele din clasa premium (nici nu credem ca si-a dorit acest lucru), dar a reusit de multe ori sa surprinda placut utilizatorii produselor sale.

Gamepad-ul din testul de astazi este unul cu vechime, modelul fiind lansat undeva la mijlocul anului 2008, dar faptul ca inca se mai gaseste in ofertele magazinelor de specialitate, inseamna ca detine inca atuuri de partea lui. Dar sa aruncam o privire mai atenta...

Ambalajul este ingrijit, dar nu se remarca prin nimic deosebit, designul grafic vrand parca sa sugereze inca odata faptul ca modelul este unul "cu vechime". Culorile sunt si ele neinspirat alese, iar logourile functiilor speciale sunt de-a dreptul copilaresti.


Design si Constructie

Ca si design, gamepad-ul nu se remarca prin nimic deosebit, poate doar proportiile relativ mari sa atraga intr-un oarecare fel atentia.

Plasticul carcasei superioare este lucios si fara personalitate, in timp ce partea inferioara este protejata de un plastic mat a carui calitate nu inspira prea multa rezistenta in cazul unei caderi de la inaltime.

Desi forma suprafetelor se vrea a fi una ergonomica, dimensiunile putin prea mari fac utilizarea gamepad-ului dificila pentru persoanele cu maini mai mici si aproape imposibila pentru copii.

In ciuda acestui dezavantaj, butoanele raspund destul de bine la comenzi, dar numai dupa ce trec prin cateva sesiuni de gaming, primele apasari ale acestora ramanand initial fara efect sau cu efect intarziat.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre cele doua mini joystick-uri, acestea facandu-si datoria in mod corespunzator. Probabil ar fi fost excelente daca ar fi avut suprafata cauciucata, simpla profilare a acesora fiind insuficienta pentru un control total. In cazul anumitor jocuri, este posibil sa apara o agresivitate crescuta asupra acestor mini joystick-uri, motiv pentru care suntem rezervati in privinta fiabilitatii acestora la termen lung.

De departe cel mai nesigur control este oferit de tasta D-pad, sansele ca acesta sa raspunda eronat fiind dintre cele mai mari, motiv pentru care utilizarea lui nu va aduce satisfactii pe masura asteptarilor.

Receiver-ul wireless este de tip USB si, conform producatorului, asigura o acoperire de pana la 10 metri. Carcasa este din plastic negru, iar pe una din fetele laterale este pozitionat butonul de selectie pentru PC sau PlayStation, functie de dispozitivul la care urmeaza sa fie conectat.

Per ansamblu, Genius a construit gamepad-ul Wireless Grandia 12V avand ca si scop principal obtinerea unui cost de productie redus, calitatea materialelor folosite pentru constructia lui sugerand din plin acest lucru.


Caracteristici si Specificatii

Daca la capitolul constructie Genius n-a fost convingator, se pare ca la capitolul functii incearca sa mai sterga din impresia facuta pana acum.

Astfel, dintre principalele caracteristici, atentia este atrasa inevitabil de lipsa unui cablu de conectare si asupra functiilor speciale "Macro" si "Turbo", ambele permitand setari complexe pentru combinatii de miscari sau foc automat.

Nu trebuie uitate nici cele doua motorase generatoare de vibratii, acestea fiind destul de bine calibrate dar care din pacate, odata activate, scurteaza considerabil durata bateriilor.

Specificatii tehnice:

 • interfata: USB
 • tehnologie wireless 2.4GHz
 • 12 butoane, D-Pad cu 8 directii, plus 2 joystick-uri analogice
 • functie de vibratii cu posibilitate de dezactivare
 • suport pentru PC si Sony PlayStation 3
 • Cerinte de sistem:

 • minim PC Pentium 233 MHz sau Sony PlayStation 3
 • Windows 7 / Vista / XP / 2000 / ME
 • port USB
 • Dimensiuni si greutate:

 • dimensiune: 170x120x60 mm
 • greutate: 274 g

 • Functionalitate

  La acest capitol, dupa o perioada de acomodare, nu sunt probleme majore, principalele neajunsuri venind asa cum spuneam in paginile anterioare din partea D-Pad-ului. Apasarea butoanelor acestuia este extrem de sensibila, anumite pozitii fiind greu de pastrat in mod constant pentru mai mult timp.

  Restul butoanelor raspund destul de bine, accesarea lor in cazul in care aveti maini ceva mai mici facandu-se insa cu dificultate. In rest, nu sunt multe de spus, poate doar lipsa unei suprafete aderente pe cele doua mini joystick-uri, acestea aducand un plus major de confort si precizie in utilizare.

   

  Folosit cu functia de vibratii dezactivata, (pozitia butonului pe "ON"), bateriile capata o durata de viata mult mai lunga, castigand astfel mai multe ore de gameplay. Pentru cei care nu pot renunta usor la aceasta functie, le recomandam folosirea unor acumulatori, altfel inlocuirea bateriilor ar putea deveni destul de costisitoare.

   

   

  Conform producatorului, aria de acoperire a receiver-ului wireless este de pana la 10 metri, dar nu se precizeaza si faptul ca acest lucru este posibil doar in anumite medii ,lipsite de interferentele generate de alte dispozitive ce folosesc aceeasi banda de 2,4GHz. Dupa parerea noastra, raza de siguranta pentru un gameplay fluent este de maxim 5-6 metri, suficienta insa pentru o camera obisnuita.

  Per ansamblu, gamepad-ul isi face datoria decent, ramanand insa mult in urma altor dispozitive similare.


  Functii Speciale

   

  Pe langa butoanele standard, Genius Wireless Grandis 12V dispune de alte doua suplimentare ce permit setarea de functii speciale: "Macro" si "Turbo".

   

   

  Astfel, cu ajutorul tastei "Macro", anumite miscari complexe din jocuri pot fi simplificate prin combinarea mai multor actiuni intr-un singur buton, in timp ce functia "Turbo" permite repetarea unor actiuni la intervale regulate, devenind o excelenta alegere pentru actiunile de foc automat.

  Genius Wireless Grandia 12V - Macro logo Genius Wireless Grandia 12V - Turbo logo

  Chiar daca in teorie suna bine, cu exceptia functiei "Turbo", punerea in practica a optiunii "Macro" nu este foarte usoara, vinovat pentru aceasta situatie fiind chiar manualul de utilizare, in care nu se explica suficient procedura de setare a acesti functii.

  Chiar si trecand peste acest neajuns, va fi oricum dificila alegerea combinatiilor optime pentru crearea unui macro, astfel incat aceasta functie va ramane in cele mai multe cazuri doar una pe hartie, fara transpunere efectiva in practica.


  Concluzii finale:

  E greu de spus ca acest gamepad de la Genius este suficient unui gamer adevarat sau ca functionalitatea impresioneaza intr-un mod deosebit.

  Materialele de calitate indoielnica, plasticul usor casant si posibilele erori generate de controller-ul D-Pad fiind principalele punctele slabe ale acestuia. In acelasi timp, nici dimensiunile gabaritice nu ajuta prea mult, acestea fiind prea mari pentru mainile unei persoane obisnuite si foarte mari pentru cele ale unui copil.

  Posibilitatea folosirii gamepad-ului si in cazul platformelor PlayStation 3 poate fi considerata un plus, dar din pacate utilizatorii unei astfel de console vor alege probabil una din numeroasele alternative disponibile pe piata.

  Singurul punct forte al modelului Genius Wireless Grandis 12V ramane pretul, acesta fiind unul mai mult decat decent pentru setul de functii pus la dispozitie. Cei aproximativ 100 de lei pentru acest gamepad se pot dovedi o investitie buna pentru cei cu buget redus, fiabilitatea sa ramanand insa limitata la felul in care este folosit de catre utilizator.

  Puncte forte:

 • libertate mare de miscare gratie controller-ului wireless
 • functiile "Turbo" si "Macro"
 • compatitibilitate cu sistemul de operare Windows 7
 • pretul
 • Puncte slabe:

 • calitatea materialelor folosite
 • dimensiuni gabaritice prea mari
 • ergonomicitate scazuta
 • lipsa suprafetelor aderente pe joystick-uri
 • functii suplimentare greu de setat
 • control problematic via D-Pad
 • manual insuficient detaliat
 •  

  Punctaj Final: 60%

 • Prezentare: 70%
 • Constructie: 55%
 • Caracteristici si Functionalitate: 70%
 • Performante: 55%
 • Raport Calitate/Pret 50%
 • Rating Computer-Arena.ro

  Computer-Arena.ro

  H.264/MKV/AVC/WMV9/RMV/MOV/BDMV
  MPEG1/2/4 (AVI/MPG/TS/TP/IFO/VOB/ISO)  Adauga acest articol in reteaua ta de socializare favorita:
   
   

  Joaca-te online!

  Nu sunt articole similare

  Utile

  Nu sunt articole similare

  Review-uri Computer-Arena.ro

  Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
  Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
  Introducere: Viata unui gamer nu este intotdeauna usoara, iar posibilitatea achizitionarii device-urilor atat de necesare acestei pasiuni este de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Producatorii de console si accesorii pentru gaming ...
  0 Comentarii 11630 Accesari

  Topuri Computer-Arena.ro

  Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
  Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
  Incepand de saptamana viitoare intreaga comunitate IT, precum si jurnalistii de specialitate vor avea ochii atintiti asupra evenimentului IDF (Intel Developer Forum) organizat anul acesta la San Francisco. Desi nu dureaza decat trei zile (Luni, Marti ...
  0 Comentarii 38133 Accesari

  Cel mai citit articol (7 zile)

  Informatie indisponibila momentan