Banner
BRINEL investeste in dezvoltarea tinerilor aspiranti la o cariera in IT&C
Luni, 14 Decembrie 2009 12:59   

TAG-uri: Brinel

Scoala de excelentaCompania BRINEL lanseaza scoala de Excelenta ”Talent IT”, un proiect educational unic in afara capitalei, dedicat studentilor care isi doresc o cariera in domeniul IT&C. Realizat in colaborare cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, ”Talent IT” reprezinta un proiect inovativ, implementat in urma unui parteneriat intre mediul privat si cel universitar.

BRINEL doreste in acest fel sa reduca diferentele existente intre conceptele teoretice predate in scoala romaneasca si realitatile proiectelor IT din practica, implicand pentru sustinerea studentilor specialisti BRINEL si reprezentanti ai partenerilor, cu o mare experienta in domeniu, dobandita in proiectele complexe derulate pana in prezent la clientii din Romania.

”Talent IT este o scoala special creata pentru tinerii talentati, ce le ofera acestora un cadru practic si stimulativ, prin care sa-si poata dezvolta abilitatile, sa fie mai aproape de ceea ce se cere la companiile care ii vor angaja. Potentialul IT al tinerilor din centrul universitar Cluj este foarte mare, ne dorim sa contribuim la formarea viitorilor specialisti intr-un mod performant, care sa puna accent pe excelenta in IT. Este un demers pe care il vom sustine in fiecare an si care va pune la dispozitia studentilor toate resursele necesare pentru a se dezvolta profesional. Pe termen lung, aceasta investitie va contribui cu siguranta la dezvoltarea industriei IT&C din Romania, tocmai prin intermediul acestor tineri cu potential. Buruienile cresc si singure. Talentul IT e o floare rara si trebuie cultivata cu multa dedicatie.”,a declarat Marcel Borodi, CEO BRINEL.

Spre deosebire de sistemul educational clasic, scoala de Excelenta ”Talent IT” se axeaza in proportie de 90% pe partea practica. in laboratorul din cadrul Universitatii Tehnice, dotat de compania BRINEL cu echipamentele necesare, studentii vor avea posibilitatea sa dezvolte proiecte si aplicatii IT, sa participe la workshop-uri realizate in parteneriat cu lideri IT la nivel mondial (Microsoft, Oracle, HP, Cisco, Intel si altii) sau la concursul anual de inovatie. Studentii selectati vor beneficia si de un program de coaching, intalniri lunare cu un specialist BRINEL sau al partenerilor din proiect, pentru a discuta despre cele mai noi tehnologii si despre felul in care pot fi inlaturate barierele ce pot sa apara in proiectele reale, dar si de suportul unui profesor coordonator din cadrul universitatii.

„Universitatea Tehnica din Cluj este dedicata excelentei in toate domeniile, de la educatie la cercetare. Din acest punct de vedere, toate initiativele care au ca efect sprijinirea performantei studentilor nostri sunt extrem de binevenite. in acest sens, parteneriatul cu firmele private ne ofera o dubla ocazie, atat de a orienta mai bine absolventii pe piata fortei de munca, cat si de a-i ajuta sa  se valideze in medii mai putin familiare fata de activitatea pur academica. Salutam initiativa ”Talent IT” venita din partea BRINEL, cu care avem colaborari traditionale de foarte multa vreme si suntem convinsi ca astfel de initiative pot fi luate ca exemplu si de alti parteneri ai universitatii noastre si in alte domenii de activitate, pornind de la aceasta experienta pozitiva.”, a declarat Prof. Dr. Ing Catalin Popa, purtator de cuvant al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.

De asemenea, pe langa consultanta oferita de specialistii BRINEL, studentii participanti vor putea obtine stagii de practica, diferite certificari si specializari in domeniu, dar si burse de studiu.

„scoala de Excelenta „Talent IT” se adauga eforturilor de responsabilitate sociala ale BRINEL si este sustinuta de Microsoft Romania in cadrul programelor educationale. Aptitudinile IT sunt necesare pentru dezvoltarea societatii inovatoare si ne angajam ca, impreuna cu partenerii nostri, sa contribuim la formarea generatiei viitoare de angajati pentru a face fata cerintelor locurilor de munca in economia cunoasterii.”, a declarat Calin Tatomir, General Manager Microsoft Romania.

Pot participa la scoala de Excelenta ”Talent IT” atat studenti cu rezultate deosebite in cei patru ani de studiu, cat si masteranzi preocupati de continuarea specializarii. Ideea proiectului a fost prezentata studentilor interesati de inscrieri chiar la inceputul acestei saptamani, o prima grupa selectata in acest an urmand sa fie formata din zece studenti. Selectia candidatilor va fi facuta pe baza unei testari realizate de o comisie specializata, data de incepere a primei editii ”Talent IT” fiind stabilita pentru 16 decembrie 2009.

Despre BRINEL

Fondata in 1991 in Cluj-Napoca, compania BRINEL ofera, cu acoperire nationala, sisteme si solutii informatice de top, prin integrarea de software, servicii si echipamente IT&C. Competentele si experienta echipei BRINEL sunt in continua crestere, acoperind nevoile ridicate de profesionalism ale acestui domeniu. Parteneriatele strategice incheiate cu lideri IT, precum HP, Microsoft, Cisco, Oracle, IBM si Intel,asigura dezvoltarea unei oferte complete de produse si servicii competitive, bazate pe cele mai inalte competente si tehnologii. Pentru mai multe informatii, vizitati www.brinel.com.Adauga acest articol in reteaua ta de socializare favorita:
 
 

Comunicate de Presa

Facilitati EDI (Exchange Data Interface) integrate in SocrateOpen ERP

Comunicate de presa | 4 Mai 2011 | Hits: 14816 | Comments

BIT SoftwareBrasov, 04.05.2011 - Tendinta actuala in materie de standardizare si eficientizare a schimburilor comerciale, din dorinta de a...

Continuare

Pe 6 si 7 mai, in Capitala, 250 de liceeni si studenti din 38 de tari se intrec in roboti si tehnologie IT

Comunicate de presa | 2 Mai 2011 | Hits: 12488 | Comments

LUMINA - Institutii de InvatamantTehnologia viitorului transpusa prin sisteme IT si lupte intre robotei, l...

Continuare

Epson PP-50 - imprimare de calitate a CD-urilor si DVD-urilor la cele mai avantajoase costuri

Comunicate de presa | 18 Februarie 2011 | Hits: 9898 | Comments

Epson logoBucuresti, 16 februarie 2011 – Continuand seria deja existenta, Epson® a lansat Discproducer PP-50, un model accesibil, destinat in special celor care imprima pana la 400...

Continuare

BITSoftware, distribuitor autorizat GoogleApps

Comunicate de presa | 28 Ianuarie 2011 | Hits: 7155 | Comments

BITSoftware logoLucrati cu o multime de informatii zi de zi, iar unele dintre ele ati vrea sa le faceti cunoscute si colegilor dumneavoastra in timp...

Continuare

Concurs gaming FIFA 2011 pe PlayStation 3 la Flanco AFI Cotroceni

Comunicate de presa | 21 Ianuarie 2011 | Hits: 8937 | Comments

Flanco logoBucuresti, 21 ianuarie 2011: Flanco organizează pentru elevii pasionati de fotbal un concurs de gaming FIFA 2011 pe consola PlayStation 3,...

Continuare
next
prev

Joaca-te online!

Nu sunt articole similare

Utile

Nu sunt articole similare

Review-uri Computer-Arena.ro

Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Introducere: Viata unui gamer nu este intotdeauna usoara, iar posibilitatea achizitionarii device-urilor atat de necesare acestei pasiuni este de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Producatorii de console si accesorii pentru gaming ...
0 Comentarii 14720 Accesari

Topuri Computer-Arena.ro

Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Incepand de saptamana viitoare intreaga comunitate IT, precum si jurnalistii de specialitate vor avea ochii atintiti asupra evenimentului IDF (Intel Developer Forum) organizat anul acesta la San Francisco. Desi nu dureaza decat trei zile (Luni, Marti ...
0 Comentarii 40332 Accesari

Cel mai citit articol (7 zile)

Informatie indisponibila momentan