Banner
Viermele raspandit prin Twitter nu afecteaza utilizatorii produselor Kaspersky Lab
Miercuri, 29 Aprilie 2009 22:01   
Kaspersky Lab Expertii in securitate ai Kaspersky Lab anunta ca solutiile de securitate ale companiei detecteaza cu succes toate versiunile viermelui Net-Worm.JS.Twettir, raspandit recent prin intermediul retelei sociale Twitter.

Twitter este o retea sociala si un serviciu de micro-blogging care permite utilizatorilor sa schimbe intre ei scurte mesaje text. Programul periculos Net-Worm.JS.Twettir s-a propagat pe Twitter incepnd cu sambata, 11 aprilie.

Viermele a folosit vulnerabilitati ale site-ului, care i-au oferit posibilitatea sa initieze atacuri de tip cross-site scripting (XSS) si sa modifice conturile utilizatorilor folosind cod JavaScript. Conturile s-au infectat daca utilizatorii au vizitat o pagina Twitter modificata sau daca au accesat link-uri pe care le credeau mesaje Twitter de la prietenii lor.

Diferite versiuni ale viermelui au circulat pe Twitter in zilele care au urmat, determinnd un val semnificativ de infectii. Conform administratorilor site-ului, toate problemele de securitate au fost rezolvate si nu exista dovezi care sa ateste faptul ca parole, numere de telefon sau alte date confidentiale au fost furate in timpul atacului.

Conform lui Roel Schouwenberg, Senior Antivirus Researcher, Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab, noul vierme nu are o functionalitate sofisticata si nu este o amenintare reala, deoarece nu fura date personale. in opinia lui, problema se afla in alta parte, Si anume in posibilitatea de a lansa atacuri periculoase prin intermediul link-urilor si al elementelor web interactive foarte utilizate.

"In plus, ca raspuns la noii viermi XSS, au fost create servicii web pentru a proteja, teoretic, utilizatorii", a spus Roel Schouwenberg. "Dar aceste servicii indeamna utilizatorii sa acceseze un link, iar acestia, la randul lor, isi vor indemna prietenii sa faca la fel. Cu alte cuvinte, se comporta la fel ca si programele periculoase, a completat acesta".

Expertii Kaspersky Lab mai pun accentul si pe faptul ca incidentul Twitter este inca o dovada a inmultirii numarului de atacuri prin intermediul retelelor sociale. Raportul Kaspersky Lab privind evolutia malware-ului in 2008 arata ca eficienta distributiei de programe periculoase prin intermediul retelelor de interactiune sociala este de aproximativ 10%, o rata considerabil mai mare dect cea a transmiterii traditionale via email (mai putin de 1%). Aceasta diferenta este determinata de faptul ca utilizatorii au mai multa incredere in aceste servicii, iar ele nu ofera suficienta protectie.

Produsele Kaspersky Lab detecteaza toate versiunile de Net-Worm.JS.Twettir si ofera protectie eficienta impotriva script-urilor periculoase care se incarca impreuna cu paginile de Internet, chiar si atunci cand sunt folosite elementele interactive ale acestora.

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab produce si distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru
PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing si spam. Produsele Kaspersky detin o rata superioara de detectie, avand cel mai rapid timp de raspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, retele de mari dimensiuni si sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltata de Kaspersky este utilizata la nivel mondial in produsele si serviciile furnizorilor de top ai solutiilor de securitate de pe piata IT.

Sursa: Kaspersky LabAdauga acest articol in reteaua ta de socializare favorita:
 
 

Comunicate de Presa

Facilitati EDI (Exchange Data Interface) integrate in SocrateOpen ERP

Comunicate de presa | 4 Mai 2011 | Hits: 14816 | Comments

BIT SoftwareBrasov, 04.05.2011 - Tendinta actuala in materie de standardizare si eficientizare a schimburilor comerciale, din dorinta de a...

Continuare

Pe 6 si 7 mai, in Capitala, 250 de liceeni si studenti din 38 de tari se intrec in roboti si tehnologie IT

Comunicate de presa | 2 Mai 2011 | Hits: 12488 | Comments

LUMINA - Institutii de InvatamantTehnologia viitorului transpusa prin sisteme IT si lupte intre robotei, l...

Continuare

Epson PP-50 - imprimare de calitate a CD-urilor si DVD-urilor la cele mai avantajoase costuri

Comunicate de presa | 18 Februarie 2011 | Hits: 9898 | Comments

Epson logoBucuresti, 16 februarie 2011 – Continuand seria deja existenta, Epson® a lansat Discproducer PP-50, un model accesibil, destinat in special celor care imprima pana la 400...

Continuare

BITSoftware, distribuitor autorizat GoogleApps

Comunicate de presa | 28 Ianuarie 2011 | Hits: 7155 | Comments

BITSoftware logoLucrati cu o multime de informatii zi de zi, iar unele dintre ele ati vrea sa le faceti cunoscute si colegilor dumneavoastra in timp...

Continuare

Concurs gaming FIFA 2011 pe PlayStation 3 la Flanco AFI Cotroceni

Comunicate de presa | 21 Ianuarie 2011 | Hits: 8937 | Comments

Flanco logoBucuresti, 21 ianuarie 2011: Flanco organizează pentru elevii pasionati de fotbal un concurs de gaming FIFA 2011 pe consola PlayStation 3,...

Continuare
next
prev

Joaca-te online!

Nu sunt articole similare

Utile

Nu sunt articole similare

Review-uri Computer-Arena.ro

Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Introducere: Viata unui gamer nu este intotdeauna usoara, iar posibilitatea achizitionarii device-urilor atat de necesare acestei pasiuni este de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Producatorii de console si accesorii pentru gaming ...
0 Comentarii 14720 Accesari

Topuri Computer-Arena.ro

Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Incepand de saptamana viitoare intreaga comunitate IT, precum si jurnalistii de specialitate vor avea ochii atintiti asupra evenimentului IDF (Intel Developer Forum) organizat anul acesta la San Francisco. Desi nu dureaza decat trei zile (Luni, Marti ...
0 Comentarii 40332 Accesari

Cel mai citit articol (7 zile)

Informatie indisponibila momentan